Ru
anularea

Compania FORTUS  este o companie diversificata care activeaza pe piata Republicii Moldova din anul 1992.

Compania va ofera un produs modern care este absolut necesar în horticultura si viticultura -
stâlpi de spalier fabricate din beton precomprimat în conformitate cu cea mai avansata tehnologie italiana pe liniile de productie automatizata a Companiei TECNOCOM (Italia).


Avantajul principal îl constituie o tehnologie moderna bazata pe precomprimarea betonului.

- Beton armat precomprimat nu e doar un material de constructie e si o tehnologie de producere a stâlpilor, destinata pentru optimizarea fortelor de comprimare, folosind toate avantajele betonului.

Precomprimarea se creeaza în timpul confectionarii stâlpului. Stâlpii din beton armat precomprimat se confectioneaza în forme de turnatorie în lungimea de 80 m, folosind tehnologia întinderii firelor de otel. În forma, pregatita pentru turnarea betonului, se plaseaza suvite din fire de otel, care ulterior se întind cu o unealta externa cu putere apropiata pragului de rezistenta a otelului. Aceste suvite în mod obligatoriu sunt confectionate din otel armonizat cu o coeziune crescuta.
 


Apoi betonul se toarna în forme si se mentine pâna la întarirea partiala a amestecului (la aplicarea aburului, de obicei pâna la câteva ore). Atunci când betonul a atins o densitate necesara, tensiunea cablurilor este treptat slabita, firele din cabluri preiau forma lor naturala (în timpul întinderii firele se  întind cu câtiva milimetri pe un metru lungime) si transforma forta de întindere obsinuta în forta de compresie (comprimare) absorbita de beton. Apoi coloanele sunt scoase din forme si taiate în stâlpi de o lungime dorita.
 


- Este folosit beton de marca M550 care în principal se întrebuinteaza pentru înaltarea constructiilor
hidrotehnice, fabricarea coloanelor, grinzilor, depozitelor bancare, metrourilor, barajelor. În productia lui noi folosim doar pietris de granit de marca 1000/1200. Plastifianti si suplimente în beton pentru hidroizolare din seria DYNAMON - sunt know-how a Companiei Mapei Group si nu au analogi în lume.

- Cablu din fire fabricat de Siderurgia Latina Martin (Italia) este carcasa stâlpilor. In functie de tipul stâlpului de spalier precomprimat sunt utilizate patru sau sase cabluri din fire.
 


Ca rezultat, Dumneavoastra obtineti un produs de calitate si durabilitate înalta, în timp ce pretul stâlpilor de spalier din productia noastra este comparabil cu pretul stâlpilor de lemn, care sunt oferite pe piata Moldovei, produsul nostru este mai rezistent la umiditate si soare si este cu mult mai trainic. Perioada garantata de utilizare este de 50 de ani.

Noi oferim stâlpi de spalier precomprimate cu taiere 7 х 8, 9 х 9,5 si 10 х 12 de centimetrii cu înaltime standard de la 2,60 pâna la 4,70 de metri. Dupa dorinta clientului este posibila confectionarea stâlpilor de o alta înaltime dorita.

Producerea SRL "FORTUS" este asigurata cu:

1. Unica linie Italiana de producere a stâlpilor din beton armat precomprimat pentru livezi și vii in Republica Moldova,ce asigura calitatea inalta la rezistenta inghet-dezghet,compresiunie,imprmiabilitate,durabilitate ce are un efect economic considerabil fata de tehnologiile in prezent inca folosite in Republica.

2. Un proces programat automatizat de producere, care exclude încălcarea procesului tehnologic și influența factorului uman.

3. Constructia tehnica a betonierei de actiunie fortata permite eliberarea amestecului de beton in autobetoniere prin doua deschideri sinestatatoare ce face posibil:

     a. Amestecarea perfecta a materialelor inerte și asigurarea dispersiei prafului de ciment în întregul volum de beton.
     b.Ciclu continuu de producție a amestecului de beton 
     c. Producerea minima de 120 m3 beton pe oră.

4. Componente de producere a betonului de inalta calitate ca urmare producerea celor mai înalte tipuri de beton până la M-800/B-60

5. Producerea de betoane speciale:
     a.- betoane rezistente la apă,
     b.- betoane rezistente la sulfati,
     c.- betoane pentru podele.

 

Favorite (0) Vizualizate